Follow us on: Facebook YouTube
Rijbewijstips

Het CBR heeft onlangs een website gelanceerd met 14 tips om op een goede en veilige manier je rijbewijs te halen.
Lees verder >>
Fotografisch overzicht

De rijschool - Over ons


Sinds 1970      
Rijschool Oegema verzorgt al 47 jaar rijopleidingen en is een echt familiebedrijf. Ruim 47 jaar geleden startte Simon Oegema met de rijschool en vanaf het allereerste uur is de rijschool zijn grote passie geworden. In de beginperiode gaf Simon alleen in de avonduren en op de zaterdagen les. Naast de rijschool werkte hij toen bij de RZB te Ochten. Al snel moest hij zijn baan bij de RZB opgeven, omdat hij zijn leerlingen anders niet kwijt kon. Op een gegeven moment werd het zo druk dat Simon zijn vrouw, Mientje, vroeg of zij geen interesse had om de opleiding tot rij-instructrice te gaan volgen. Zo kwam Mientje in 1980 bij de rijschool en heeft zij met veel plezier tot 2003 rijles gegeven. Momenteel verzorgt Mientje de administratie en is ze werkzaam als telefoniste binnen de rijschool.        Simon in 1970!  
       
Toetreding kinderen      
In 1995 is de dochter van Simon en Mientje, Léoni, tot de rijschool toegetreden. Léoni heeft eerst haar opleiding bij Schoevers afgerond en is vervolgens met de instructeursopleiding begonnen. Naast de rijlessen verzorgt Léoni tevens de theorieopleiding. De vraag naar rijlessen bleef in al die jaren gestaag groeien en daarom vroeg Simon in 1997 aan zijn zoon, Arjan, of hij ook geen interesse had om rij-instructeur te worden. Arjan had hier wel oren naar en is daarom, na zijn MEAO-diploma, eveneens tot de rijschool toegetreden. De oudste zoon van Simon en Mientje, Rick, verzorgde al een tijdje de administratie en heeft sinds 1999 zijn instructiepapieren.  
   
Opnieuw uitbreiding  
Inmiddels is ook de man van Léoni, Johan de Koning, tot de rijschool toegetreden. Johan verzorgt tevens de opleiding voor de aanhangwagen.   
   
Betrokkenheid  
Men kan dus echt spreken van een familierijschool. Er wordt daarom ook heel wat overlegd. Men houdt elkaar van elk vaknieuwtje op de hoogte en de vraag hoe zo snel mogelijk tot de beste resultaten kan worden gekomen komt vaak aan de orde. Kortom een uitstekende communicatie, waar de kandidaat veel baat bij heeft. Het grote voordeel van een rijschool met meerdere instructeurs is bovendien dat er makkelijk geruild kan worden met de instructeurs. In principe lest een kandidaat bij z'n vaste instructeur, maar met name tegen het praktijkexamen aan is het wel eens goed om bij een ander te lessen. Door het familiekarakter van de rijschool heerst er bovendien een grote betrokkenheid. Mede door deze betrokkenheid heeft de rijschool de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt.

Vestiging Ochten
Weth. v. Lavierenstr. 3
4051 AW Ochten
T (0344) 64 22 55


Vestiging Dodewaard
Juttepeer 22
6669 GT Dodewaard
T (0488) 48 49 80


info@rijschooloegema.nl
De nieuwe theorie-
opleiding
start op
maandag
16 april
2018!
Telefonische bereikbaarheid >>
© 2018 | Rijschool Oegema | Sitemap Ontwerp en Realisatie: Van Suilichem Communicatie BV
Home