Follow us on: Facebook YouTube
Rijbewijstips

Het CBR heeft onlangs een website gelanceerd met 14 tips om op een goede en veilige manier je rijbewijs te halen.
Lees verder >>
Fotografisch overzicht

Bromfietspraktijkexamen uitgesteld


1 december 2009
Een woordvoerster van minister Eurlings (Verkeer) bevestigt het uitstel. Ondertussen werken rijscholen met man en macht aan de voorbereiding en melden leerlingen zich volop aan voor lessen per 1 januari. Die lessen moeten worden uitgesteld. „Het brommerexamen start wellicht nog in het eerste kwartaal van 2010”, zegt de woordvoerster. Bijna een jaar geleden stelde minister Eurlings nog dat het brommerexamen op 1 januari 2010 zou starten. In de huidige situatie is alleen een theorie-examen nodig.
 
„Wij zijn er wel klaar voor. De reclamecampagne is geregeld, de lessen staan gepland, de brommers zijn aangeschaft. Maar nu kan ik de hele zaak dus afblazen. Al die leerlingen bellen dat het niet doorgaat”, zegt Theo Vuyk van verkeersschool Fly-over in Den Haag. Branchevereniging Bovag bevestigt de geluiden. „Het is erg teleurstellend. Het staat weer maanden stil”, zegt woordvoerder Paul de Waal. „Dit terwijl rijscholen er helemaal klaar voor zijn. Dit is slecht voor de jongeren, voor de markt, voor iedereen.”
 
 „Rijschoolhouders worden ze spoedig mogelijk ingelicht”, aldus het ministerie van Verkeer. Eurlings komt mogelijk nog deze week met een brief naar de Tweede Kamer, waarin hij ook zal uitleggen of de examenprijs van 99 euro nog omlaag kan. Dat er vertraging in het proces zat, werd Bovag al eerder duidelijk. De Tweede Kamer behandelde het voorstel pas vorige maand, waarna de Raad van State zich over de wet kon buigen. De branche heeft ondanks het uitdrukkelijke verzoek nog steeds geen antwoord op twee vragen. „We willen weten of straks vier leerlingen per les als norm wordt gesteld om de kosten te drukken of dat per tweetal de grens wordt. Met vier blagen op de brommer de weg op, lijkt ons namelijk onverstandig”, zegt De Waal. Ook is niet duidelijk of er onderscheid komt tussen een automaat en handgeschakelde brommer. Bovag vindt dat onderscheid niet nodig is.
 
Bron: Telegraaf 1 december 2009


Vestiging Ochten
Weth. v. Lavierenstr. 3
4051 AW Ochten
T (0344) 64 22 55


Vestiging Dodewaard
Juttepeer 22
6669 GT Dodewaard
T (0488) 48 49 80


info@rijschooloegema.nl
De nieuwe theorie-
opleiding
start op
maandag
16 april
2018!
Telefonische bereikbaarheid >>
© 2018 | Rijschool Oegema | Sitemap Ontwerp en Realisatie: Van Suilichem Communicatie BV
Home