Follow us on: Facebook YouTube
Rijbewijstips

Het CBR heeft onlangs een website gelanceerd met 14 tips om op een goede en veilige manier je rijbewijs te halen.
Lees verder >>
Fotografisch overzicht

Rijsimulator


Rijschool Oegema gaat met haar tijd mee en heeft daarom een rijsimulator aangeschaft. We zijn ervan overtuigd dat je goedkoper, makkelijker en sneller je rijbewijs kunt halen als je eerst een rijsimulatoropleiding hebt gevolgd. Bijkomend voordeel is dat je al kunt beginnen met de opleiding als je 16 jaar bent. Vervolgens ga je met 16½ jaar de lesauto in en kun je met 17 jaar rijexamen doen.  
   
Basis van het autorijden  
De rijsimulator is een uitstekend hulpmiddel om de basis van het autorijden onder de knie te krijgen. Je leert stap voor stap autorijden onder begeleiding van een virtuele instructeur, waarbij je instructie krijgt op je eigen niveau. Je krijgt les volgens de Rijopleiding In Stappen (RIS) methode en wordt getraind in Het Nieuwe Rijden (milieuvriendelijker en zuiniger rijden). De basisvaardigheden leer je in een rijsimulator efficiënter dan op de openbare weg. Je kunt namelijk veel meer leer- en trainingsmomenten creëren. Een voorbeeld: tijdens een praktijkles kun je meestal maar een paar keer in- en uitvoegen maar op de rijsimulator kun je dit onbeperkt en in diverse situaties oefenen. Bovendien wijzen onderzoeken van TNO en TU Delft uit dat de lessen in de rijsimulator tot 3x effectiever zijn dan de reguliere rijlessen.   
   
Instituten  
De rijsimulator vervangt momenteel al zo’n 30% (Bron: TNO) van de totale rijopleiding en is voordeliger dan een reguliere rijles. Het helpt je dus te besparen op je rijopleiding! Door verschillende gerenommeerde instituten zoals de ANWB, BOVAG, TNO en TU Delft wordt daarom ook aanbevolen om je rijopleiding te starten op een rijsimulator.  
   
Kijkregistratie  
Onze rijsimulator beschikt over kijkregistratie. Hiermee wordt je kijkgedrag vastgelegd en geanalyseerd. Je leert zodoende beter kijken en anticiperen en dat bepaalt voor 90% of je zakt of slaagt voor je rijexamen.  
   
Grip- of Slipcircuit  
De afgelopen jaren hebben we veel overlast van sneeuw en gladheid gehad. Rijschool Oegema vindt het belangrijk dat haar leerlingen leren rijden op glad en nat wegdek. Dit kan op het Grip- of Slipcircuit in de rijsimulator. Je leert wat onder- en overstuur is en hoe deze situaties kunt voorkomen. Met de Grip of Slip lessen kun je daarom moeilijke omstandigheden in een hele veilige omgeving oefenen.  
   
Sterkte- & Zwakterapport  
De rijsimulatoropleiding bestaat uit een opleiding van 18 lessen à 30 minuten. Na het volgen van een les wordt deze meteen besproken met je begeleider. Dit gebeurt aan de hand van het Sterkte- & Zwakterapport. Een rapportcijfer per rijtaak geeft de sterke en zwakke punten aan. In dit rapport worden je resultaten vergeleken met de inmiddels al meer dan 30.000 verwerkte resultaten van andere leerlingen. Het Sterkte- & Zwakterapport motiveert je als leerling. Er zijn namelijk altijd rijtaken die je beter dan gemiddeld uitvoert en rijtaken waarop je minder scoort. Je wordt als leerling zodoende uitgedaagd om beter te presteren. Als de rijsimulatoropleiding is afgerond dan kun je dit Sterkte- & Zwakterapport overhandigen aan je rij-instructeur en kun je met hem aan de zwakkere onderdelen gaan werken. De stap naar de lesauto is hiermee heel klein geworden.  
   
Voordelen  
 • 7% meer kans om te slagen voor je rijexamen (Bron: TU Delft)
 • Gratis proefles
 • Kijkregistratie (zodoende beter kijken en anticiperen)
 • Leren autorijden volgens Het Nieuwe Rijden principe
 • Lessen vanaf 16 jaar
 • Meer leer- en trainingsmomenten
 • Minder praktijklessen nodig op de openbare weg
 • Moeilijke omstandigheden (Grip- of Slipcircuit) levensecht en onbeperkt oefenen
 • Opgeleid worden volgens de Rijopleiding In Stappen (RIS) methode
 • Ontspannen lessen voor leerlingen met faalangst, rijangst of onzekere leerlingen
 • Sterkte- & Zwakterapport (dat je later kunt overhandigen aan je rijinstructeur)
 • Voordeliger dan een reguliere rijles
 

Informatie

 
Ben je benieuwd naar onze rijsimulator? Klik hier voor een demonstratie of kom gerust een keer kijken. De 1les is geheel gratis en vrijblijvend. Voor meer informatie of de gratis proefles kun je contact opnemen met Rick Oegema.  

Vestiging Ochten
Weth. v. Lavierenstr. 3
4051 AW Ochten
T (0344) 64 22 55


Vestiging Dodewaard
Juttepeer 22
6669 GT Dodewaard
T (0488) 48 49 80


info@rijschooloegema.nl
De nieuwe theorie-
opleiding
start op
maandag
16 april
2018!
Telefonische bereikbaarheid >>
© 2018 | Rijschool Oegema | Sitemap Ontwerp en Realisatie: Van Suilichem Communicatie BV
Home