Auto

Wij verzorgen op een boeiende manier een theorieopleiding die is afgestemd op de actuele exameneisen van het CBR. Tijdens deze opleiding wordt de theorie behandeld en worden er toetsen en examens gemaakt. De leerlingen kunnen met hun smartphone of tablet de antwoorden invoeren.

Lesmateriaal

Tijdens deze opleiding krijg je veel achtergrondinformatie en dat levert in de praktijklessen meer verkeersinzicht op. We werken met een theorieboek en dit boek kost € 25,00. De avonden kosten € 10,00 per avond. Voor zelfstudie verkopen we een online theorie pakket à € 37,50. Dit pakket bestaat uit: digitaal theorieboek, 10 CBR gesimuleerde examens van ieder 65 vragen, 8 hoofdstuk tentamens van ieder 25 vragen, compleet geanimeerde praktijkbegeleiding, 3D Interactieve voorrangssituaties. Het pakket is 4 maanden geldig.

Theorieopleiding

De theorieopleiding bestaat uit 9 avonden en worden gegeven op maandagavond van 19:30 tot ± 21:30. De hele opleiding duurt dus 9 weken. De opleiding wordt verzorgd in ons theorielokaal op Weth. van Lavierenstraat 3 te Ochten.

Start nieuwe opleiding

De nieuwe theorieopleiding start op 14 september 2020. Je hoeft je niet op te geven, je kunt je gewoon rond 19:30 melden op de Weth. van Lavierenstraat 3 te Ochten.

Theorie-examen

Theorie-examen voor de auto mag je afleggen vanaf 16 jaar. Het behaalde theorie-examen heeft een geldigheid van 1½ jaar. Het theorie-examen kun je op verschillende tijden en dagen afleggen in één van de circa 20 theoriecentra van het CBR. Je kunt zelf een reservering maken bij het CBR via deze website.

Praktijk

Het is al mogelijk om te beginnen met de rijopleiding zonder in het bezit te zijn van het theoriegedeelte, (mits 16½ jaar) maar op de dag van de Tussentijdse toets en het praktijkexamen moet je deze wel in je bezit hebben. Normaal gesproken krijg je steeds dezelfde niet-rokende rij-instructeur, wanneer je tegen het praktijkexamen aan zit proberen we er altijd voor te zorgen dat je ook een keer bij een andere instructeur kunt lessen.

<h1>Auto</h1>
<h1>Auto</h1>
<h1>Auto</h1>

Instructiekaart

Wij maken tijdens de les gebruik van een instructiekaart waarop jouw vorderingen nauwkeurig worden bijgehouden. Bij de eerste rijles ontvang je tevens een leskaart waarop afspraken en betalingen worden genoteerd.

Volledig lesuur

Bij elke rijles wordt je thuis opgehaald, maar je kunt ook een ander ophaaladres afspreken (bijv. station, school, werk, enz.). Onze rijschool is gevestigd in Ochten en Dodewaard maar er wordt voornamelijk in de regio van Tiel gelest, omdat daar eveneens het praktijkexamen wordt afgenomen. Uiteraard gaan we met de rijles regelmatig naar andere steden zoals Arnhem, Nijmegen en Veenendaal.

Instructeur

Indien je voorkeur hebt voor één van onze instructeurs dan kun je dit uiteraard even aangeven en zullen we daar, voor zover mogelijk, rekening mee houden.

Overdag lessen

We raden iedereen aan zoveel mogelijk overdag te lessen, je rijdt immers op een doordeweekse dag af en 's avonds is het gewoon minder druk, dus maak je minder situaties mee en moet je misschien wel meer lessen volgen om voldoende verkeerssituaties te hebben getraind.

Lesauto's

We lessen met 3 Opels en 1 Peugeot die allemaal zijn voorzien van o.a. airconditioning en stuurbekrachtiging. Deze nieuwe auto's staan garant voor veel rijplezier en het snel onder de knie krijgen van de leerstof.

Spoedopleiding

Je kunt kiezen voor een reguliere opleiding (1 lesuur in de week) maar het is natuurlijk ook mogelijk meerdere malen per week te lessen of in plaats van 1 uur bijvoorbeeld 1 ½ of 2 uur achter elkaar. Tevens bestaat er de mogelijkheid tot het volgen van een spoedopleiding. Afhankelijk van de beschikbare tijd kan deze opleiding vanaf 10 dagen worden afgelegd. Om voor een spoedcursus in aanmerking te komen moet je wel overdag beschikbaar zijn om te lessen. Aangezien we de bescheiden voor de aanvraag op tijd dienen aan te leveren bij het CBR raden we kandidaten die een spoedopleiding willen volgen aan om ± 3 maanden voor ze met de opleiding willen beginnen even telefonisch contact op te nemen met Rick Oegema (06) 14 734 733.

Tussentijdse toets

De Tussentijdse toets (TTT) is bijna hetzelfde als een praktijkexamen, behalve dat je er niet voor kunt slagen of zakken. De toets vindt plaats op ongeveer ¾ deel van de rijopleiding. Het is een goede gelegenheid om alvast aan het rij-examen te wennen en om eventuele nervositeit weg te nemen. Onderzoek wijst uit dat de slagingskans door een TTT met 20% toeneemt. We raden iedereen een TTT aan en bieden hem daarom voor een sterk gereduceerd tarief aan.

Machtigen

Sinds 2009 moeten kandidaten de rijschool (waar zij lessen) machtigen om de Tussentijdse toets en het examen te kunnen reserveren. Het is belangrijk dat je dit z.s.m. doet. Anders kunnen wij namelijk geen Tussentijdse toets en examen plannen! Machtigen kun je doen via deze website.

Praktijkexamen

Tijdens het praktijkexamen laat je zien dat je je volgens de geldende regels op een veilige, vlotte en zelfstandige manier door het verkeer voortbeweegt. Het praktijkexamen begint vanaf Stephensonstraat 25a in Tiel.

Startpakket

Bij onze rijschool kun je kiezen voor het Startpakket. Volgens CBR-onderzoek in 2019 is het gemiddeld aantal lesuren voor het autorijbewijs ongeveer 39 uur. Onze ervaring leert dat (afhankelijk van aanleg, concentratie, motivatie enz.) dit aantal lesuren meestal niet nodig is. Het Startpakket is echter (meestal) niet voldoende voor de gehele rijopleiding, maar het helpt je in ieder geval al aardig op weg naar je autorijbewijs! Lesuren boven het Startpakket worden naderhand gefactureerd. Besluit je om voor het Startpakket te kiezen dan ben je € 50,00 voordeliger uit t.o.v. 20 "losse" rijlessen + Tussentijdse toets + Praktijkexamen. Het Startpakket bestaat uit:

 

 • 20 uur praktijkles
 • Administratiekosten
 • CBR Tussentijdse toets
 • CBR Praktijkexamen

Aanmelden

Mocht je nog vragen hebben dan kun je het contactformulier invullen of even bellen met Arjan Oegema (06) 51 79 25 67. Wil je je alvast aanmelden dan kun je je online inschrijven.

Waarom
Rijschool Oegema?

 • Theoriecursus start op 14 sept.
 • Ervaring sinds 1970
 • Hoog slagingspercentage
 • Klassikale theorieopleiding
 • Rookvrije lesauto's
 • Spoedopleiding
 • Vaste instructeur
 • Voordelige pakketlessen
 • VRB Lid
 • Vrouwelijke instructrice