Over ons

Sinds 1970
Rijschool Oegema verzorgt al 53 jaar rijopleidingen en is een echt familiebedrijf. Ruim 53 jaar geleden startte Simon Oegema met de rijschool en vanaf het allereerste uur is de rijschool zijn grote passie geworden. In de beginperiode gaf Simon alleen in de avonduren en op de zaterdagen les. Naast de rijschool werkte hij toen bij de RZB in Ochten. Al snel moest hij zijn baan bij de RZB opgeven, omdat hij zijn leerlingen anders niet kwijt kon. Op een gegeven moment werd het zo druk dat Simon zijn vrouw, Mientje, vroeg of zij geen interesse had om de opleiding tot rij-instructrice te gaan volgen. Zo kwam Mientje in 1980 bij de rijschool en heeft zij met veel plezier tot 2003 rijles gegeven.  

Toetreding kinderen
In 1995 is de dochter van Simon en Mientje, Léoni, tot de rijschool toegetreden. Léoni heeft eerst haar opleiding bij Schoevers afgerond en is vervolgens met de instructeursopleiding begonnen. Naast de rijlessen verzorgt Léoni tevens de theorieopleiding. De vraag naar rijlessen bleef in al die jaren gestaag groeien en daarom vroeg Simon in 1997 aan zijn zoon, Arjan, of hij ook geen interesse had om rij-instructeur te worden. Arjan heeft vervolgens les gegeven tot januari 2022 voor de categorie auto (B), motor (A) en bromfiets (AM2). Hij geeft inmiddels geen rijles meer. De oudste zoon van Simon en Mientje, Rick, verzorgde al een tijdje de administratie en heeft sinds 1999 zijn instructiepapieren.

<h1>Over ons</h1>

Opnieuw uitbreiding 
Inmiddels is ook de man van Léoni, Johan de Koning, tot de rijschool toegetreden. Johan verzorgt tevens de opleiding voor de aanhangwagen. 

Simon met pensioen 
In 2020 is de oprichter van de rijschool Simon Oegema gestopt met het geven van rijles. Na 50 jaar rijles vond hij het mooi geweest en dus kan hij nu van z'n pensioen gaan genieten. Hij verzorgt af en toe nog wel privé theorieles en blijft uiteraard betrokken bij de rijschool, want het is zijn lust en zijn leven.

Betrokkenheid 
Men kan dus echt spreken van een familierijschool. Er wordt daarom ook heel wat overlegd. Men houdt elkaar van elk vaknieuwtje op de hoogte en de vraag hoe zo snel mogelijk tot de beste resultaten kan worden gekomen komt vaak aan de orde. Kortom een uitstekende communicatie, waar de kandidaat veel baat bij heeft. Het grote voordeel van een rijschool met meerdere instructeurs is bovendien dat er makkelijk geruild kan worden met de instructeurs. In principe lest een kandidaat bij z'n vaste instructeur, maar met name tegen het praktijkexamen aan is het wel eens goed om bij een ander te lessen. Door het familiekarakter van de rijschool heerst er bovendien een grote betrokkenheid. 

Waarom
Rijschool Oegema?

  • Moderne lesauto's
  • Ervaring sinds 1970
  • Hoog slagingspercentage
  • Rookvrije lesauto's
  • Vaste instructeur
  • Voordelige pakketlessen
  • Vrouwelijke instructrice